Čo znamená „vnútorné wellness“, alebo ako a čo dávať nášmu telu v jesennom období

Jeseň môžeme označiť ako obdobie prechodu – je to ideálny čas na „vnútorný reštart“, počas ktorého by sme sa mali zamerať na posilnenie imunitného systému a prečistenie tela a mysle po letnej sezóne. Mali by sme si spraviť „vnútorné wellness“.

Letné mesiace plné slnečných dní zvýšili hladinu vitamínu D v našom tele a našej pokožke dodali iskru. Pre niekoho býva leto plné dní, kedy sa vieme úplne uvoľniť, naše obedy bývajú ľahšie a farebnejšie, a častejšie si užívame hodinu jogy či relaxačný beh pri západe slnka.

Alebo je to obdobie, kedy sa uvoľníme natoľko, že si doprajeme viac nezdravého jedla, popíjame až príliš veľa drinkov a taktiež si dávame oddych od intenzívneho tréningu či šialeného pracovného zaťaženia. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny patríte, vaše telo i myseľ si počas leta určite oddýchli. S príchodom jesene sa však všetko mení a my by sme sa na túto zmenu mali pripraviť.

 

Zmeňte režim starostlivosti o pleť

Slnečné lúče zanechávajú najviac stôp na našej pokožke. Slnko môže spáliť a poškodiť kožné bunky, zvýšiť výskyt pupienkov a akné, spôsobiť kožné vyrážky a celkovo zmeniť našu prirodzenú pleť. Zvýšená vlhkosť a nadmerné teplo môžu tiež prispieť k vzniku nových vyrážok a mastnej pokožky i vlasov.

Ak ste počas letných mesiacov svoju pleť zanedbávali, jeseň je ideálnym obdobím na osvojenie si kozmetickej rutiny, ktorá vám môže pomôcť napraviť všetky poškodenia spôsobené teplom a slnkom.

 Starostlivosť o pleť v jeseni

 

Nepodceňujte pitný režim

Aj keď letné horúčavy už máme za sebou, stále by sme mali myslieť na dostatočnú hydratáciu tela. Pitie dostatočného množstva vody udrží naše telo, pokožku a vlasy hydratované a zároveň pomáha z tela vylučovať toxíny.

Skúste si ráno nalačno pridať do teplej vody šťavu z citróna - vášmu telu to dodá extra detoxikačný impulz a pomôže vašej pokožke v boji proti vyrážkam a vráskam. Ďalším skvelým spôsobom, ako hydratovať pokožku v chladných mesiacoch, je nanášanie hydratačných masiek.

Pitný režim

 

Vitamín C

Jedným z najdôležitejších vitamínov, na ktorý by sme sa mali s príchodom jesene zamerať, je vitamín C, ktorý posilňuje imunitu. Túto živinu nájdete v citrusových plodoch ako pomaranč, citrón či grapefruit, ale aj v zelenine ako červená a zelená paprika, brokolica, ružičkový kel, špenát, paradajky a dokonca aj zemiaky.

Aj keď všetky tieto potraviny vieme veľmi jednoducho zaradiť do našej každodennej stravy, nie vždy sa dostaví želaný efekt. Bohužiaľ, dnešné potraviny, najmä tie kupované v supermarketoch, sú plné umelých prísad či pesticídov a tak sa stáva, že zelenina a ovocie nášmu telu nedodajú dostatok prospešných látok, skôr naopak. Čo sa s tým dá robiť?

 

Aj vaša pleť môže byť šťastná

V prírode nájdeme všetky živiny, ktoré naša pleť potrebuje. Nie je však reálne ich do tela dostať prostredníctvom stravy. Preto by ste v starostlivosti o pleť nemali zabúdať vyživovať ju aj zvnútra. Ak ste na to doteraz nemysleli, jeseň je ideálnym obdobím, kedy začať.   

Happy skin therapy je unikátna prírodná zmes až 16 aktívnych zložiek, ktoré pochádzajú z prírody. Nájdeme medzi nimi napríklad extrakt z hrozna, olív, granátového jablka, grapefruitu, zeleného čaju či čučoriedky, ktoré sú plné vitamínov, minerálov a stopových prvkov, sú silnými antioxidantmi, na pleť pôsobia upokojujúco a hydratujú ju.

Medzi ďalšie zložky patrí kyselina hyalurónová, ktorá pleť regeneruje a chráni, vyhladzuje staršie vrásky a odďaľuje vznik nových a má výborné hydratačné účinky. Extrakt z plodov Camu Camu, akáciová vláknina, extrakt z prasličky roľnej, papaín či selén a biotín, všetky tieto látky sa postarajú o to, aby sa vaša pleť po lete zregenerovala a bola opäť zdravá.

Toto prírodné zloženie je doplnené o 2 kľúčové patentované látky. Prvou sú ceramidy CERAMOSIDES™ a druhou koncentrovaná zmes polyfenolov Oxxynea®. CERAMOSIDES™ sú jednou z najsilnejších beauty ingrediencií na trhu. A to vďaka tomu, že dokážu minimalizovať póry, majú výrazný anti-aging efekt, zlepšujú elasticitu pokožky, v našom tele udržiavajú kolagén a redukujú oxidačný stres a následné starnutie buniek. Navyše, sú vhodné pre ľudí s ekzémami, dermatitídami a citlivou pleťou.

Oxxynea® pozostáva z 125 polyfenolov rastlinného pôvodu, ktoré vám zabezpečia 24 hodinovú dávku antioxidantov, vďaka ktorým dochádza k minimalizovaniu oxidačného stresu, ktorý spôsobuje predčasné starnutie pleti. Antioxidanty fenolického charakteru navyše viditeľne zlepšujú poškodenie pleti a posilňujú jej vlastný obranný systém. Pleť je vďaka tomu odolnejšia, zdravšia a môže vyzerať skvele.

 

„Vnútorné wellness“? To je starostlivosť o telo i myseľ

S príchodom jesene sa končí „bezstarostné“ leto a začína sa kolotoč povinností. Domácnosť, práca, škola, detské choroby, krúžky a s tým spojený nadmerný stres a nedostatok času pre seba. Pozná to takmer každá žena. Ako sa z toho nezblázniť?

 

Wellness praktiky pre silnú myseľ

Aj keď sa to občas môže zdať nereálne, skúste si počas týždňa nájsť čas, počas ktorého sa budete venovať iba sebe. Je mnoho spôsobov, vďaka ktorým docielite relaxáciu mysle, odbúrate stres a budete sa cítiť lepšie.

Vyhľadajte vo vašom okolí stredisko, v ktorom sa cvičí joga alebo tai chi, oboznámte sa s overenými technikami meditácie, skúste ayurvedu alebo akupunktúru, alebo sa jednoducho choďte poprechádzať či zabehať si. Nájdite si aktivitu, ktorá vám najviac vyhovuje.

 

Prírodná anti-stresová terapia

Ak cítite, že s nástupom jesene je toho na vás priveľa, pomoc nájdete v prírode. Anti-stress therapy je jedinečná prírodná zmes 7 aktívnych zložiek doplnených o patentovanú látku SERENZO™, vďaka ktorej bude vaša psychika odolnejšia, vy sa budete cítiť menej často unavená a vyčerpaná a váš spánok bude kvalitnejší. Okrem toho sa u vás zmiernia aj príznaky PMS či bolesť hlavy.

Kľúčovými zložkami produktu sú patentovaná látka SERENZO™, Ashwagandha a vitamíny skupiny B spolu s prírodným horčíkom. Bio certifikovaná prírodná látka z pomarančovníka citronového - SERENZO™, pôsobí na úrovni neurónov a aktivuje receptor regulácie stresu a súčasne potláča receptor stresovej reakcie. Citrónovník pomarančový je známy pozitívnou podporou mysle, kreativity a hravosti.

Ashwagandha KSM-66 je koreňový extrakt s najvyššou koncentráciou kompletného spektra účinných látok na trhu, pričom zachováva všetky prírodné zložky byliny v pôvodnej rovnováhe. Ide o pravdepodobne najviac skúmanú adaptogénnu rastlinu vôbec, ktorá sa v ajurvédskej medicíne používa viac ako 2500 rokov. Adaptogény sú skupina bylín, ktoré pomáhajú telu vyrovnať sa so stresom. V čase zvýšeného stresu (fyzického, psychického alebo emocionálneho) pomáhajú adaptogény normalizovať fyziologické procesy v tele a dopomáhajú mu k správnej adaptáciu.