Vrásky v zime nespia

Starnutie je prirodzený proces, ktorý je charakteristický spomalením regenerácie buniek a ich zníženou obranyschopnosťou. Začína sa skôr, než by si mnohí z nás mysleli - už v období dospievania, kedy dochádza k ukončeniu hormonálnych zmien. Aj keď starnutie vyvoláva množstvo vnútorných faktorov, výrazný vplyv má prostredie, v ktorom žijeme, a rovnako ho ovplyvňuje aj náš životný štýl. Či sa nám to páči, alebo nie, starnutiu sa nikto z nás nevyhne, avšak existuje spôsob, akým môžeme ovplyvniť vzhľad našej pokožky v neskoršom veku. Je ním prevencia.

Ako vznikajú vrásky

V starnúcej koži dochádza k anatomickým a fyziologickým zmenám – vrchná vrstva kože, tzv. epidermis, sa stáva tenšou a cievy sa rozťahujú. Kožné bunky strácajú obranyschopnosť a nie sú schopné dostatočne brániť vniknutiu rôznych chemických látok. Koža už nie je schopná dostatočnej sebaobnovy, stáva sa suchou, svrbí a vznikajú pigmentové škvrny. Pokles pružnosti pokožky je spôsobený zníženou tvorbou kolagénu – koža stráca elasticitu, pretože kolagénové vlákna sa skracujú a hrubnú. Zmenšením väziva tukového podkožného tkaniva vznikajú hlboké kožné záhyby – vrásky. Vďaka pohybu tvárových svalov napokon dochádza k zvýrazneniu mimických vrások.

Tvorbu kolagénu je možné aktivovať aj vo vyššom veku

Nielen stále sa znižujúca tvorba kolagénu a s ňou spojená strata elasticity, ale i negatívne účinky pôsobenia voľných radikálov z okolitého znečisteného prostredia znižujú kvalitu našej pokožky. Okrem toho ju zhoršuje aj pôsobenie slnečného žiarenia, ktoré negatívne vplýva na produkciu elastínu a kolagénu. S pribúdajúcim vekom koža stráca schopnosť sebaobnovy, preto je potrebné stimulovať ju. Najúčinnejším spôsobom je využitie aktívnych látok, ktoré podporujú tvorbu kolagénu.

Pleťové sérum je v starostlivosti o pleť nenahraditeľné

Kvalitné pleťové sérum dokáže pleť hydratovať a navrátiť jej pevnosť, pomáha liečiť, má upokojujúci účinok, a v neposlednom rade bojuje proti vráskam. Pleťové sérum Hello Beautiful je navrhnuté pre pravidelnú starostlivosť o pleť a jeho zloženie je plné tých najúčinnejších a najsilnejších rastlinných výťažkov pre boj s vráskami a proti škodlivým účinkom modrého svetla. Ktoré to sú?

Lupina mnoholistá je bohatá na glutamíny, peptidy a oligosacharidy. Lupinové peptidy sú jednou z hlavných zložiek Hello Beautiful séra. Sú to krátke reťazce aminokyselín, ktoré v bunkách spúšťajú metabolické procesy, ako je napríklad opätovná produkcia kolagénu. Vďaka aplikácii lupinových peptidov dochádza k obnove vrchnej vrstvy pokožky, eliminuje sa tvorba vrások a pigmentových škvŕn, stimuluje sa hojenie rán a spomaľuje sa proces starnutia.

Liečivá africká rastlina Bulbine sa využíva pri liečba kožných ochorení. Jej miazga preukázateľne stimuluje syntézu kolagénu vo fibroblastoch pokožky. Ide o kožné bunky, ktoré pri poškodení kože putujú do postihnutého miesta a tam produkujú kolagén. Okrem toho táto zázračná rastlina zmierňuje prejavy akné, ekzém a dokonca aj popáleniny. Starnutie a UVA slnečné žiarenie však prinášajú úbytok fibroblastov v pokožke. Preto sa moderná kozmetika zameraná proti starnutiu sústreďuje na ich ochranu a podporu.

Ďalšie 100% prírodné zložky séra

Vzácny olej z opuncie možno nazvať aj kozmetickým zázrakom. Okrem nenasýtených mastných kyselín obsahuje aj vitamíny (E, K1, antioxidanty - vitamíny A a C), aminokyseliny či minerály ako draslík, fosfor, magnézium a vápnik. Vďaka tomuto vzácnemu zloženiu olej z opuncie viditeľne vypína a zjemňuje pleť, zmäkčuje vrásky a je účinný aj na pigmentové škvrny či tmavé kruhy pod očami. Dokáže preniknúť cez všetky vrstvy pokožky, pleť vyživuje, hydratuje a obnovuje v nej tvorbu kolagénu.   

Prasličku roľnú na lúke spoznajú aj malé deti. O jej zázračných účinkoch na pokožku sa však hovorí veľmi málo. Táto bylinka pôsobí na pleť sťahujúco a regeneračne. Vďaka vysokému obsahu minerálov, najmä oxidu kremičitého, stimuluje metabolizmus kože, posilňuje spojovacie tkanivo a viaže vlhkosť v pokožke. Využíva sa v boji proti začervenaniu a ekzému. Praslička je základnou zložkou hodvábneho séra Hello Beautiful, vďaka čomu sérum podporuje elasticitu pokožky a jej tonizáciu.

IMG_3507

Vytvorte si rituál

Ráno a večer, po ošetrení pleti tonikom a hydratovanou esenciou (ideálne, keď je pleť ešte trochu vlhká), sérum jemne vmasírujte do pokožky ľahkými pohybmi smerom hore. Sérum Hello Beautiful proti starnutiu okamžite viditeľne zmierni výskyt jemných liniek a vrások. Nielen cítiť, ale i vyzerať krásne, môžete v každom veku. Sérum Hello Beautiful vám v tom pomôže.