Viete aké sú najčastejšie chyby starostlivosti o pleť?

V mladom veku sa väčšina dievčat nezaujíma o to, či používa správnu kozmetiku. Pokožka je prirodzene napnutá, bez hlbších vrások či pigmentových škvŕn. Práve v tomto životnom období si však v starostlivosti o pleť osvojujeme množstvo chýb, ktoré sa na našej pleti prejavia neskôr. Ktorým kozmetickým prešľapom by sme sa mali vyvarovať, aby bola naša pleť krásna a zdravá aj v zrelšom veku?

Nezanedbávajte hygienu

Dostatočná hygiena rúk pri líčení i odličovaní je kľúčová. Okrem toho je potrebné dávať si pozor aj na kozmetické pomôcky, ktorými si na tvár nanášame olej, či sérum. Nie je vhodné, aby sme sa pri tom pipetou dotkli tváre. Väčšina žien si na svoju pleť nanáša krém rukami – vhodné je ale použiť namiesto rúk špachtľu. Zabránime tak prenosu baktérií z rúk priamo do nádoby s krémom.

Na hygienu rúk by sme mali myslieť aj počas dňa – mnohé z nás majú zlozvyk podvedome sa dotýkať tváre, prípadne, čo je ešte horšie, prstami „skúmať“ rôzne nedostatky pleti. A tie potom škrabať či vytláčať. vyrážkami sa ale dá zatočiť aj inak.

beautiful-woman-applying-cosmetics

Ako si správne vyčistiť pleť? Voda nestačí!

Na našej pleti sa počas dňa zachytí obrovské množstvo nečistôt a nie všetky sú rozpustné vo vode. Ak máte vo zvyku večernú starostlivosť o pleť „vybaviť“ rýchlym opláchnutím tváre vodou, nerobíte dobre. Na tvári tak zostávajú nečistoty rozpustné v tukoch, ktoré odstránite jedine prípravkom obsahujúcim olejovú zložku. V opačnom prípade prispievate k upchávaniu pórov i tvorbe akné a bránite kozmetickým prípravkom, aby prenikli do vašej pokožky. Čistenie pleti by malo byť dvojfázové.  

Používanie vody pri odličovaní našu pleť osvieži a zbaví ju povrchových nečistôt. Pozor by ste mi mali dávať na jej teplotu. Príliš teplá voda pokožke škodí – rozťahuje póry, vďaka čomu sa voda rýchlejšie vstrebáva a v konečnom dôsledku je pleť dehydratovaná. Ideálne je používať vlažnú alebo studenú vodu. 

Mydlo narúša prirodzenú ochranu pokožky

Naše telo vytvára na pokožke prirodzený film, ktorý ju chráni pred vplyvom vonkajších faktorov. Mydlo tento film narúša a prispieva tak s sťahovaniu pleti a jej vysúšaniu. Reakciou pokožky môže byť jej následné nadmerné mastenie.

Nielen mydlo, ale i micelárne vody a kozmetické prípravky s obsahom alkoholu a tenzidov na pleť pôsobia veľmi agresívne a pokožke škodia.

Peeling by nemal bolieť

Kto by nemiloval pocit jemnej pleti po peelingu. Aj tu ale platí – všetko s mierou. Je potrebné dávať pozor už pri výbere samotného produktu – príliš drsné peelingy totiž narobia viac škody, ako úžitku. Tiež nie je vhodné preháňať to s intenzitou – mali by ste poznať svoj typ pleti a podľa toho prispôsobiť typ produktu i frekvenciu aplikácie.

Vyskúšajte Yage Peeling s Drahokamom Tourmaline and Neroli, ktorý zaručí ultra jemný spôsob peelingu pre krehkú a citlivú pleť.   

Nezabudnite na večerné odlíčenie

Na záver si pripomeňme to najdôležitejšie – večerné odlíčenie je alfou a omegou v starostlivosti o pleť. Ak večer idete spať s nedostatočne vyčistenou pleťou, počas noci sa vaše póry upchávajú, pleť nemôže dýchať a regenerovať sa.

Pri procese obnovy tvorí pleť počas noci maz a nečistoty – na toto je zas potrebné myslieť ráno.