Ako si správne dvojfázovo vyčistiť pleť?

Už v mojom prvom príspevku spomínam, že čistenie pleti je alfou a omegou starostlivosti o pleť. 
Časy, kedy sme sa odlíčili len s micelárnou vodou, alebo odličovacím mliečkom a naniesli drahý krém, sú už naštasie za nami. 
 
Ten drahý krém totižto nemohol spraviť svoju prácu, pretože pokožka musí byť naozaj dôkladne čistá, aby mohla benefitovať z aktívnych látok, ktoré sa nachádzajú v sérach a krémoch. 
 
Dvojfázové čistenie spočíva vo vyčistení pleti dvojakým spôsobom. Najčastejšie je to odličovadlom, ktoré je na olejovej báze a dočistením čistiacim gélom. 
 
Takže v praxi to vyzerá takto: najprv odlíčiť make-up a odstrániť ochranný krém s SPF a potom pleť ešte raz vyčistiť. Až teraz je pleť naozaj čistá a pripravená na ďalšie fázy. 
 
Olejové odličovače, akým je napríklad aj SNOW WHITE od YAGE, pleť hĺbkovo vyčistia a vďaka prírodným olejom ju aj vyživia a hydratujú. 
SNOW WHITE odstráni aj očný make-up bez toho, aby v očiach pálil, alebo ich iritoval. Veľkým benefitom je obsah jojobového a ryžového oleja, ktoré zanechávajú pleť hydratovanú. 
 
PRVÁ FÁZA:
 
snow-white-cropped
 
AKO NA TO? 
Olejový odličovač jednoducho nanesieme do dlane a začneme krúžiť po tvári. Sústredíme sa najmä na miesta, kde sme použili líčidlá a ochranný krém. Krúžime aspoň minútku, najlepšie dve a následne pleť opláchneme. Olej na seba naviaže všetky nečistoty a maz a pokožka tak zostáva čistá. Tak ako sa vraví, že klin sa klinom vybíja, tak aj olej najlepšie rozpustí olej a maz. 
 
 
DRUHÁ FÁZA:
 
1-velvet touch drevo-edited.jpg
 
AKO NA TO?
Pri druhej fáze nám ide o to, aby sme aj posledným nečistotám dali zbohom. Na to nám slúžia čistiace gély. Niektoré penia viac, niektoré menej. Základom je vybrať si správny pre náš typ pleti. Ak ju máme mastnú a problematickú, ideme skôr do gélov, ktoré obsahujú napríklad kyselinu salicylovú, alebo tea tree olej. Ak je pokožka skôr suchšia, vyberáme si hydratačné čistiace gély. 
Znovu doprajeme pleti minútovú masáž gélom a následne ho z pleti zmyjeme. Teraz je pokožka pripravená na ďalšie séra, ktoré sa vďaka dvojfázovému čisteniu efektívne vstrebú do pokožky. 
 
PS: Ak máte mastný typ pleti a bojíte sa používať oleje, dajte tomu šancu. Ja som bola presne tento prípad a odkedy som to vyskúšala, nedám na dvojfázové čistenie dopustiť. 
Pleť pôsobí oveľa zdravšie a je viditeľne čistejšia a aj viac hydratovaná. 
 
snow-white-and-velvet-touch-cropped
 
 
 
sona-profilovka
 

Tento článok napísala Clear Skin with Sona

Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @clear_skin_with_sona