Ako zatočiť s vyrážkou ?

Je ťažké prejsť okolo zrkadla bez toho, aby sme sa nepozreli na pleť naším mikrospopickým zrakom.  

Boli časy, kedy som pred zväčšovacím zrkadlom strávila aj hodinu denne. Neodišla som od neho, dokedy som nevyzerala ako Muchotrávka. A presne to je to najhoršie, čo  môžeme našej pleti spraviť. 

Čo teda robiť, ak už sa vyrážka objaví a my sa jej chceme čo najskôr zbaviť? 

Tu je pár tipov, ktoré mne osobne veľmi pomáhajú:

  • Nechytáme sa tváre. (Viem, že je to ťažké, ale naozaj to pomáha). Ak si vyrážku rozrýpeme, bude sa dlhšie hojiť a môže zanechať nepeknú jazvu, alebo červený fliačik. V krajnom prípade, už keď naozaj nemôžeme vydržať, vytlačíme pupienok papierovým obrúskom. Nikdy nie prstami, mohli by sme tak preniesť baktérie. 
  • Spot treatment: v žiadnom prípade nepoužívame zubnú pastu, citrón, ani sódu bikarbónu. Na trhu máme mnoho produktov, ktoré nám pomôžu hojenie urýchliť. Ja používam SOS Miracle od YAGE. Je to malý a skladný roll-on, obsahujúcid bakuchiol, tea tree oil a papájový olej. Vyrážka zmizne rýchlejšie a nezanechá pigmentový fľak. 
  • Ak ste sa už do vyrážky pustili, dôkladne miesto vyčistite napríklad kyselinou glykolovou, alebo iným exfoliačným tonerom a opuch môžete znížiť studeným uteráčikom. (Skúste ho na chvíľku schladiť v mrazničke). 

 7-sos miracle ruzova

Prevencia:

Skúste sa vyvarovať chybám, ktoré môžu vyvolať nepekné vyrážky: 

  1. Neprikladajte si telefón na tvár. Na našich mobiloch sa nachádzajú baktérie, ktoré si roznesieme po celej pleti. 
  2. Uteráčik na tvár a obliečky vymieňajte tak často, ako sa dá. Skúste sa poobzerať po hodvábnej obliečke na váš vankúšik. Hodváb je k pleti priateľskejší. 
  3. Cukor a mastné jedlá môžu taktiež stáť za našou zanesenou pleťou. Myslite na to najmä teraz, kedy na nás čakajú stoly plné zákuskov a obložených mís. 

 

PS: Nedostatočne hydratovaná pleť je náchylnejšia k vyrážkam a nedokonalostiam. Namiesto jej vysúšania, posilnite hydratáciu v podobe sér, krémov a tonerov. 

 

Vaša Soňa

sona-profilovka  

Tento článok napísala Clear Skin with Sona

Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @clear_skin_with_sona