Základ každej rutiny

Až s postupom času si dokážem priznať, že moje akné ma naučilo veľa. Keby ste mi pred piatimi rokmi povedali, že raz budem tejto kožnej chorobe vďačná, tak by som sa na vás asi pozrela ako na bláznov. Ale práve vďaka akné sa začala moja cesta poznávania sveta kozmetiky a kozmetických ingrediencií.

Na mojom instagramovom účte sa striedajú recenzie na rôzne produkty, značky a ingrediencie. Prelínajú sa látky vyrobené v laboratóriu s látkami vzatými z prírody. 

Je niekoľko prírodných ingrediencií, v ktorých silu verím a jednou z nich je rakytník. Tieto malé milé bobuľové plody v sebe skrývajú toľko vitamínov a antioxidantov, že sa do sveta kozmetiky jednoducho museli dostať. 

 

sea-buckthorn-oil-1296x728-feature

 

UNIKÁT:

Napríklad taký rakytník obsahuje až 12 krát viac vitamínu C ako pomaranč. O vitamíne C vieme, že dokáže bojovať s pigmentovými škvrnami a posilniť tvorbu kolagénu v pokožke. Preto som sa veľmi potešila, že čistiaci gél Velvet Touch od Yage obsahuje práve tento zázrak z prírody. 

Každé ráno, keď si čistím pleť gélom Velvet Touch, ktorý je označený v ich starostlivosti pod č. 1 viem, že robím pre svoju pleť maximum. Dodávam jej výživu, vitamíny a čistím ju naozaj do hĺbky. Omega mastné kyseliny, ktoré sa taktiež v rakytníku nachádzajú, majú protizápalové účinky, ktoré ocenia najmä ľudia s problematickou pleťou. Ja osobne považujem moju pleť stále za problematickú, pretože nad akné sa nedá úplne vyhrať, ale dá sa ho skrotiť a dostať pod našu kontrolu. 

Môj ranný rituál teda už dlhšie pozostáva z nanášania gélu, ktorý si minútku masírujem po pokožke a nezabúdam ani na časť krku, kde sa boost kolagénu určite zíde. Na to naozaj netreba zabúdať, pretože práve krk a pokožka na ňom častokrát odhalia, či je naša starostlivosť o pleť naozaj dôkladná a účinná. 

 

1-velvet touch drevo-edited.jpg

 

ÚČINKY SA DOSTAVIA LEN VĎAKA VYTRVALOSTI:

Starostlivosť o pleť je samozrejme o dôslednosti. Ak jej každý deň doprajeme čo si pýta, budeme to na nej aj vidieť. Netreba kroky preskakovať a práve na čistenie by sme nemali nikdy zabúdať, pretože podľa môjho názoru, čistenie je viac, než 50 % úspechu. 

Takže čistenie ráno a večer, by mal byť náš osobný a príjemný rituál. 

Ak naviac pleti doprajete čistiaci produkt, ktorý obsahuje samé dobré veci, výsledky na seba nenechajú dlho čakať. 

 

Vaša Soňa

 

sona-profilovka  

Tento článok napísala Clear Skin with Sona

Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @clear_skin_with_sona