Ako na hydratáciu pleti v chladných mesiacoch?

So slovom hydratácia sa stretávame najmä počas letných mesiacov, kedy je veľmi dôležité dávať si pozor na dostatočný príjem tekutín, aby sme sa vyhli dehydratácia nášho organizmu. Čo ale presne znamená hydratácia v spojení s našou kožou?

Kožu tvora 3 základné vrstvy: pokožka (epidermis), zamša (dermis) a podkožné väzivo – tzv. hypoderma (subcutis). Všetky tieto vrstvy kože plnia ochranné funkcie pri množstve procesov, ktoré v koži prebiehajú. Kožu chránia i pred vonkajšími vplyvmi, akými je napríklad slnečné žiarenie.

V našej koži sa nachádza až 72% vody a jej pH je mierne kyslé. Keď koža nie je dostatočne hydratovaná, podiel vody sa znižuje a koža sa postupne vysúša. Ak chceme, aby naša koža vyzerala krásne sviežo a hlavne zdravo, dôležitá je hydratácia jej vrchných vrstiev. Najvrchnejšia vrstva pokožky, rohová vrstva, totiž obsahuje až 40% vody, ktorá sa v pokožke nachádza. Jej dostatočná hydratácia je preto zásadná pre udržanie hebkosti a vláčnosti. 

V zamši, teda druhej vrstve kože, je voda viazaná vo vnútri buniek a v priestore okolo nich. V medzibunkovom priestore sa voda viaže vo forme gélu, ktorý tvorí voda, kyselina hyalurónová a kolagénové vlákna. Ako telo starne, tvorba kolagénu i kyseliny hyalurónovej sa prirodzene znižuje a v zamši dochádza k úbytku vody. Tento proces ovplyvňuje vlastnosti a funkčnosť celej kože. Ak je naša koža nedostatočne hydratovaná, znižuje sa jej bariérová funkcia a koža tak stráca ešte viac vody.

YAGE Č. 4 Hydratačná esencia Aqua splash prináša revolučný prístup k lokálnemu dopĺňaniu kyseliny hyalurónovej. Patentovaná kyselina hyalurónová PrincipHYAL® Cube3 zaručí lifting tváre do 30 minút. Táto vysoko aktívna, hydrolyzovaná kyselina hyalurónová sa dokáže dostať dokonca aj do najhlbších vrstiev kože, pričom ju výrazne omladzuje.

Ide o fermentovanú formu kyseliny hyalurónovej, čo znamená, že bola získaná metabolickým procesom, pri ktorom dochádza k rozkladu sacharidov a cukrov. Za pomoci rozmnožovania dobrých mikroorganizmov sa tieto následne menia na enzýmy a aminokyseliny. Týmto procesom nedochádza k oxidácii zložiek a dosahuje sa ich najvyššia účinnosť.

 

4-aqua splash 2

 

Ako správne hydratovať pokožku v zime?

Keďže voda sama o sebe našu kožu hydratovať nedokáže, starajú sa o to látky, ktoré sú schopné viazať sa na molekuly vody. Sú to napríklad niektoré polysacharidy, bielkoviny, glycerín či močovina. Tieto však v suchej pokožke chýbajú. Navyše, suchá pokožka nedokáže vytvoriť dostatočný tukový kožný film, pretože jej chýba maz.

Dehydratácia sa ale netýka iba suchej pokožky. Aj keď je vaša pleť zmiešaná alebo mastná, neznamená to, že nemôže byť dehydratovaná. Použitím hydratačnej esencie našej pokožke pomôžeme, no nesmieme zabúdať, že hydratáciu pokožky je potrebné uzamknúť. Tento proces majú na starosti látky, ktoré obsahujú nielen hydratačné zložky, ale najmä lipidové. Sú to rôzne balzamy a oleje. Počas teplých letných dní je vhodné použiť oleje, v zime sú ideálnou voľbou balzamy. Chladné zimné dni totiž pleť vysušujú. Navyše, teplotné rozdiely medzi vonkajším prostredím a teplým a suchým vzduchom v interiéri zbavujú pleť vlhkosti a prispievajú k tvorbe suchých fliačikov.

YAGE Č. 6 Nočný Ošetrujúci Balzam Krásy Mystic Tansy Blue účinne hydratuje a zároveň poskytuje špeciálnu starostlivosť o citlivú, poškodenú či aknóznu pleť. Oceníte ho aj počas zimných mesiacov, kedy je pleť namáhaná a podráždená, s častým výskytom červených fľakov. Balzam pleť intenzívne vyživuje a má výrazné protizápalové vlastnosti, vďaka čomu vašu pleť krásne upokojí.

O hĺbkovú hydratáciu a intenzívnu obnovu pleti sa postará YAGE Č. 6 Najsilnejší Revitalizačný Antioxidačný Balzam Golden Turmeric. Tento balzam podporuje elasticitu pleti, tonizuje a povzbudzuje regeneráciu buniek. Vďaka receptúre s obsahom baobabu, jedného z najsilnejších antioxidantov - kurkumy, šípok a murumuru pleť veľmi účinne vyživuje. Pôsobí protizápalovo a spomaľuje starnutie. Balzam Golden Turmeric oceníte ako ideálnu starostlivosť a regeneráciu pleti po opaľovaní, a to nielen v lete, ale i zime po slnečnej lyžovačke.