Zaostrené na zloženie - YAGE Č. 2 Práškové pleťové masky

Geranium and Neem

Vy viete, že ja som veľkým milovníkom ílových práškových masiek. Viem si ich pripraviť na niekoľko spôsobov, presne podľa toho, čo moja pleť potrebuje. Či už do nej pridám pár kvapiek čistého oleja, alebo rôzne kvetované/zarobené vody z byliniek - vždy podľa potreby.

Testovala som tentokrát túto masku Geranium and Neem. Táto maska je skvelá, prečisťujúca a upokojujúca práve pre aknóznu a problematickú pleť. Spolu so mnou ju samozrejme testoval aj môj muž, ktorý presne tento typ pokožky má, a obaja sme boli spokojní (ja som sa vytešovala najmä v čase PMS). Maska obsahuje francúzsky zelený íl montmorillonit, ktorý je známy pre svoje antisptické a dezinfekčné vlastnosti. Krásne upokojuje a sťahuje zápaly pokožky a zároveň ich prečisťuje. Reguluje tvorbu mazu bez vysúšania. Obsahuje tiež ovos, ktorý pokožku hydratuje, upokojí a pôsobí proti vzniku ďalších zápalov. Je bohatý na omega 3 a 6 mastné kyseliny, beta-glukán a vitamín E, ktorý zároveň podporuje hojenie. Ďalej v zložení nájdeme aj moringu, neem, olej geranium, ryžu, levanduľu a klinček.

Môj muž pri pravidelnom použití 1-2x do týždňa zaznamenal významnú redukciu mazu a tiež menej vyhádzaných pupákov. Mne maska v čase PMS krásne dokázala stiahnuť a prečistiť póry, a pozorovala som tiež menší výsyp vyrážok, než je bežné. Ako vždy, to sú naše pleti, každá sa správa inak a môže na masku reagovať inak. Ak som si do masky okrem vody pridala aj 3-4 kvapky ružového oleja, skoro vôbec som nebola po použití ako sušienka - čo teda bývam po čistiacich maskách. Aj preto milujem tie práškové, lebo si ich môžem prispôsobiť mojej pleti.

Častokrát siaham po bylinkových vodách, ktoré si pripravím jednoducho – skoro ako čaj. Pre pokožku vhodné bylinky zalejem vriacou vodou, nechám 5 minúť lúhovať a následne vychladnúť. Pridávam do masky miesto vody na ešte lepší účinok. Vhodné bylinky do masky sú napríklad sypaná mäta (na suchú a popraskanú pokožku), šalvia (vhodná pre mastnú a problematickú pokožku vzhľadom na jej silné protizápalové a antiseptické vlastnosti), nechtík lekársky (podporuje hojenie rán i stôp po akné, blahodárne účinky na popraskanú kožu) alebo aj rumanček (je protizápalový, dezinfikuje a utišuje zápal).

 image00001

 

Neroli and Calendula

Odštartovala som dnes deň s touto Yage maskou Neroli&Calendula. Tak vám sem idem dať inšpiráciu na dnešný deň/večer.

Maska je veľmi príjemná, okrem prečisťujúcich schopností, ktoré zabezpečuje íl kaolín sa od nej dočkáte aj rozjasnenia a prežiarenia pleti. Acai ovocie obsiahnuté v maske som už mala v niekoľkých maskách a vždy som bola spokojná s celkovým zjednotením tónu pleti. Okrem toho maska obsahuje aj probiotiká na udržanie zdravého mirkobiómu pokožky, ovos na ukľudnenie a lístky nechtíka, ktorý má protizápalové vlastnosti. Tento typ masky je vhodný pre všetky typy pleti, avšak suchá po nej bude potrebovať adekvátnu hydratáciu.

Ja si ílové masky nenechávam zaschnúť nikdy, lebo čím viac maska schne, tým viac pleť suší a napína, necítim sa komfortne. Preto masku 1-2x prestriekavam termálnou vodou počas pôsobenia. A pri zmývaní jemne exfoliujem - hneď za tým nasleduje akákoľvek hydratačná maska, aby som pleti dodala to, čo čistením stratila.

Íl kaolín v podobe bieleho prášku je surovinou využívanou najmä pre výrobu pleťových masiek. Má výborné čistiace, upokojujúce a zmatňujúce účinky, dokáže účinne absorbovať z pokožky nadbytočný kožný maz i nečistoty, pomáha odstrániť odumreté kožné bunky. Vhodný je hlavne pre mastnú a zmiešanú pleť, ale je možné ho použiť aj k starostlivosti o pleť citlivú, ekzematickú alebo trpiacu psoriázou.

Ovos v maske pleť upokojí, skvelo bojuje pri pocitoch pnutia a lokálneho podráždenia či drobných zápalových ložísk. Ovos je bohatý na lipidy a proteíny, ktoré účinne podporujú obranyschopnosť kožnej bariéry a jej vyživení. Obsahuje aj antioxidanty, ktoré chránia pleť pred vplyvom voľných radikálov (napríklad UV žiarenie, smog).

Výhody Acai pre pokožku sú úzko spojené s anti-agingovými vlastnosťami. Bobule ovocia sú nabité antioxidantmi, ktoré účinne chránia pleť pred voľnými radikálmi. Extrakt z bobúľ acai je bohatý na vitamíny A, B, C a E a tiež na minerály, pomáha oživiť pokožku, obnoviť poškodené bunky pokožky a obnoviť vlhkosť.

Maska mojej pleti naozaj vyhovovala a rada sa k nej vraciam najmä, ak ma trápia vyrážky či podráždenie, obsah ovsa a nechtíka mi dokáže pleť upokojiť.

 image00003

 

Hibiscus and Rose

Maska Yage Hibiscus&Rose je moja aj manželova srdcovka. Je vhodná pre všetky typy pleti, aj mužskú a zrelú. Jemne exfoliuje, čím pokožku vyhladzuje a prežiari. Samozrejme ju aj krásne vyživí - obsahuje francúzsky ružový íl, ibištek, lístky slezu a ruže. Maska je príjemným rituálom, ktorý si pravidelne doprajem ja, menej pravidelne ale predsa aj môj muž. Obsahuje aj gerániový olej, ktorý krásne zatiahne póry (opticky ich zmenší).

Ja mám suchú pleť, môj muž má zmiešano-mastnú, a obom nám krásne vyhovuje. Tajomstvo toho, prečo vyhovuje aj mne ako suchokožcovi je jednoduchá - k zarobenej maske pridám 3-4 kvapky oleja, napríklad ružového, alebo levanduľového. Môjmu mužovi sa už pomaly jeho pleť sa začína meniť k suchšej, preto aj jemu už pridám zopár kvapiek olejčeka.

Práškové masky sú moje najobľúbenejšie aj kvôli tomu, že si ich môžem upresniť podľa svojich požiadaviek. Namixovať si ich tak, aby sadli akejkolvek pleti a akémukoľvek stavu mojej pleti.

Ružový íl je mimoriadne vhodný a šetrný pre pokožku citlivú, suchú a najmä zrelú. Okrem toho, že pokožku zjemní a hĺbkovo vyčistí, upokojuje rôzne podráždenia či svrbenie. Preto je vhodný aj pre pleť trpiacu ekzémom či psoriázou. Má i mierne exfoliačné účinky a krásne prežiari unavenú a mdlú pleť bez života.

Ibištek je prirodzeným zdrojom známych alfa hydroxy kyselín, takzvaných AHA. Účinok AHA kyselín je pleť exfoliovať, zároveň hydratovať či zlepšovať jej elasticitu a pružnosť. Ibištek tiež podporuje hydratáciu pleti a zároveň ju krásne zjemní.

Slez je výborný na suchú a dehydrovanú pleť, ktorú účinne hydratuje a navracia jej pružnosť. Pomáha so zápalmi pokožky ako napríklad akné, ekzém či psoriáza a zároveň zahojí ranky na pleti. Jeho účinok je vhodný aj do pokožky očí, keďže redukuje opuchy a vačky pod očami.

Maska zanecháva moju pleť rozžiarenú, sviežu, pekne vyhladenú a pri aplikácii 1-2x týždenne pozorujem celkové zlepšenie pleti ako aj zjednotenie tónu pokožky.

image00005

 

 

120794341_268430531001125_6520213370351480207_n

Tento článok pre Vás napísala Be beauty with Katy

Chemička, Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @b_b_w_k