Zaostrené na zloženie - YAGE Č. 3 Toner a YAGE Č. 4 Hydratačná esencia

Rose Kiss

Toner patrí neodmysliteľne k mojej rutine už niekoľko rokov. Vždy som, ako majiteľka suchej pleti, uprednostňovala hydratačný toner. Toner slúži ako druhý krok v rutine, hneď po čistení/odlíčení pleti. Ak uprednostňujete metódu double cleanse, tak je technicky toner tretím krokom v poradí.

Raz a navždy si ujasnime jednu vec - toner, tonikum, esencia, mist alebo čokoľvek iné NESLÚŽI na dočistenie pleti. Ak sa po nanesení tonera stále neviete zbaviť zaneseného tampóniku, niečo v čistení/odlíčení robíte zle. Toner totiž slúži primárne na vyrovnanie pH pokožky, na prípravu pleti pred ďalšou starostlivosťou. Je to síce voliteľný krok v rutine, ale pre mňa nenahraditeľný aj na upokojenie pokožky po čistení.

pH pokožky môže byť po čistení/odlíčení ale aj po exfoliácii rozhodené. Prirodzené pH pokožky sa nachádza v mierne kyslom spektre - od 4 do 6. Príliš zásadité aj príliš kyslé prostredie spôsobuje rôzne defekty v kožnej bariére a narúša zdravý mikrobióm pokožky. Najmä ľudia trpiaci napr. akné (zásaditejšie pH) alebo ekzémom a rôznymi inými kožnými problémami sú vhodnými adeptami na zaradenie tonera do svojej rutiny.

Toner Yage Rose Kiss je univerzálnym tonerom pre každý typ pleti. Obsahuje okrem ružovej a levanduľovej vody aj probiotické fermenty, exfoliačné látky - aj enzymatické (papája) aj chemické (kyselina mliečna) - a rovnako aj hydratačné (napr. glycerín). Mastnejšia pokožka ocení extrakt zo zeleného čaju a tiež žihľavy (ktorá vykazuje sťahujúce účinky na rozšírené póry). Vyrovnáva pH pokožky, udržiava zdravý mikrobióm a jemne odstraňuje mŕtve bunky. Toner pleť spevňuje, hydratuje ju, osviežuje a tiež vytvára ochrannú vrstvu pred voľnými radikálmi.

Za mňa spokojnosť - a veľká. Ideálny toner aj pre citlivú pleť vzhľadom na nižšie zastúpenie exfoliačných látok a vysoké zastúpenie látok hydratačných. Moja pleť po použití bola upokojená, žiarivá a bez náznakov iritácie.

image00006

 

 

Hydratačná esencia Aqua Splash

Hydratačná esencia Aqua Splash je pre mňa niečo viac ako toner. Dokonca som ju používala spolu aj s pleťovým olejom, na ruke som tieto veci zmiešala a následne aplikovala na pleť. Výsledkom bola rozžiarená a dokonale hydratovaná pokožka, aj napriek tomu, že som nepoužívala krém. Viem, že by som si s týmto na zimu nevystačila, pretože ja potrebujem naozaj hydratačný a výživný krém. Okrem toho esencia obsahuje aj vitamín C vo forme ascorbyl glucoside, čo bolo pre mňa veľkým prekvapením. Ráno som už nemusela vrstviť ďalšie produkty a využívala antioxidačné a hydratačné vlastnosti tejto esencie naraz.

Zloženie: water, pelargonim graveolens (Geranium/Pakost) flower water. levanduľa angustifolia (Levanduľa) flower water, pentylene glycol, ascorbyl glucoside (Vitamín C), glycerin. arginine, sodium hyaluronate (Kyselina hyaluronová), cucumis sativus (Uhorka) fruit extract, sodium benzoate, potassium sorbate, benzylic alcohol, dehydroacetic acid, citric acid

 

Zaostrené na zloženie

Hydratačná esencia je výnimočná práve kvôli obsahu niekoľkých druhov kyseliny hyalurónovej s rôznymi molekulárnymi hmotnosťami. Má patentovanú kyselinu hyalurónovú PrincipHYAL® Cube3, ktorá preniká do hlbších vrstiev pokožky.

Kyselina hyalurónová je jedna úžasná hydratačná zložka, ktorá však pleť nezaťažuje a ktorá dokáže na pleti robiť divy. Aj keď nesie názov kyselina a môže to znieť odstrašujúco, opak je pravdou. Kyselina hyalurónová je súčasťou nášho tela, nachádza sa v spojivových tkanivách, v pokožke, očiach a kĺboch. Zadržiava vlahu/vodu a dokáže na seba naviazať 1000 násobok svojej hmotnosti vody. To pomáha udržiavať pohyblivosť kĺbov a taktiež pružnú a mäkkú pokožku. Tak isto, ako klesá produkcia kolagénu so zvyšujúcim sa vekom, tak isto klesá množstvo a produkcia kyseliny hyalurónovej v našom tele. Jej nedostatok na pokožke sa prejavuje stratou vlhkosti – pokožka sa stáva tenkou a suchou, tvoria sa vrásky, môžu sa tvoriť ekzémy, pokožka stráca elasticitu a oveľa viac reaguje na bežné podnety napríklad začervenaním.

Ascorbyl Glucoside je derivát kyseliny askorbovej. Narozdiel od nej nie je iritujúci a nespôsobuje podráždenie. Je stabilnejlší ako kyselina askorbová a tiež vykazuje antioxidačné vlastnosti pred UVA/UVB žiarením. Podporuje produkciu kolagénu, pleť rozjasňuje a zjednocuje jej tón. Vitamín C v akejkoľvek forme je skvelým pomocníkom v rannej rutine pod krém s SPF. Je to menej účinná forma kyseliny askorbovej, rozpustná vo vode a tvorená kyselinou askorbovou a glukózou (cukrom). Preto je aj menej iritujúca pre pokožku pleti a je vhodná pre citlivé a všetky typy pleti, ktoré sa s Vitamínom C zoznamujú. Ascobyl Glucoside je možný (tak ako aj iné formy Vitamínu C) kombinovať i s Niacinamidom, pretože dokopy podávajú skvelé výsledky v starostlivosti o pleť. Ak Vás trápi strata pružnosti, jemné vrásky či rozšírené póry, nebojte sa kombinovať Vitamín C s Niacinamidom.

Arginine je aminokyselina prirodzene sa vyskytujúca v pokožke a ľudskom tele. V kozmetike sa arginín používa ako látka udržujúca vlhkosť v pleti. Stabilizuje tiež pH pokožky a funguje ako ochranný plášť. Zlepšuje toleranciu agresívnejších látok, ktoré sa v kozmetike nachádzajú a ktoré môžu spôsobiť začervenanie a podráždenie pokožky. Je pokožkou veľmi dobre znášaný a taktiež je povolenou zložkou prírodnej certifikovanej kozmetiky.

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract sa používa v kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti vďaka svojim antioxidačným, protizápalovým a zmäkčujúcim účinkom. V extrakte z uhoriek sa prirodzene nachádza niekoľko antioxidantov, napríklad kyselina askorbová, beta karotén a kyselina kávová. Uhorky tiež obsahujú antioxidačné flavonoidy.

Hydratačná esencia sa dá aplikovať a použiť buď v spolupráci s pleťovým olejom, alebo pleťovým krémom. V oboch prípadoch plní dokonale svoju hydratačnú ale aj antioxidačnú funkciu vzhľadom na obsah Vitamínu C. Používala som ju ráno aj večer a bola som spokojná.

IMG_0506

 

 

 

120794341_268430531001125_6520213370351480207_n

Tento článok pre Vás napísala Be beauty with Katy

Chemička, Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @b_b_w_k