Zaostrené na zloženie - Dvojfázové čistenie - YAGE Č. 0 Snow White a Č. 1 Velvet Touch

Odličovací olej Yage Snow White

Ako prvý krok v mojej rutine vystupuje odličovací olej Snow White. Keďže mám za to, že olejový odličovač najlepšie odlíči všetok make-up, nečistoty, maz aj pot, nemôže u mňa v rutine chýbať. Tento odličovač bol na môj vkus horšie zmývateľný, ale nič, čo by nevyriešil ďalší krok - čistiaci gél, opäť značky Yage Velvet Touch. Odličovací olej Snow White by mal byť vhodný pre všetky typy pleti, osobne si však myslím, že ideálny je pre pleť suchú, zrelú, citlivú a normálnu. Je to na osobných preferenciách, avšak jeho krásne zloženie sa mi vskutku páči. A to nielen preto, že obsahuje ricínový olej, ktorý je úžasný na riasy a obočie.

IMG_0486

Zloženie: helianthus annuus (Slnečnica) seed oil, prunus amygdalus (Mandle) nut oil. oryza sativa bran (Ryža) oil, cocus nucifera (Kokos) oil. butyrospermum parkii butter (Bambucké maslo), ricinus communis (Ricínový olej) seed oil. cucumis sativus (Uhorka) seed oil, simmondsia shinensis (Jojoba) seed oil. euphorbia cerifera cera (Kandelilový vosk) wax, tocopherol (Vitamín E), Tilia (Lipa) flower extract. linalool, citral cinamyl alcohol, benzyl salycilate, hydroxycitronellal.

 

Zaostrené na zloženie

Zloženie je nadupané niekoľkými olejmi - slnečnicovým, mandľovým, ryžovým, kokosovým, ricínovým, uhorkovým a tiež jojobovým. Nájdeme v ňom aj bambucké maslo, vitamín E a kandelilový vosk.

Olej zo sladkých mandlí je najuniverzálnejšim olejom v starostlivosti o pokožku. Pre jeho antialergénne vlastnosti je vhodný i pre detičky od narodenia. Má skvelé upokojujúce vlastnosti, pomáha pri problémoch ako sú ekzémy, suché miesta, rosacea ale i akné. Obsahuje vysoké množstvo mastných kyselín, ktoré optimálne hydratujú pokožku bez pocitu mastnoty alebo upchávania pórov.

Jojobový olej ako jeden z olejov pomáha hojeniu jaziev či už po akné alebo po popraskanej pokožke. Naozaj rýchlo sa vpíja do pokožky a keďže je svojou štruktúrou najviac podobný prirodzenému kožnému mazu, je tolerovaný všetkými typmi pleti. Obsahuje vysoký podiel Vitamínu E, ktorý ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi a má protizápalový účinok. Suchú pleť krásne do hĺbky hydratuje a vyživuje.

Ricínový olej je skvelým pomocníkom na akné a zápalové procesy. Je tiež hojne využívaný na jazvičky a rôzne pigmentácie, keďže mastné kyseliny podporujú vznik nových zdravých tkanív a tým prichádza k zosvetleniu jaziev a tmavých fľakov. Výsledky sa však neprejavia hneď, je nutné byť v tomto prípade vytrvalý. Okrem toho posilňuje chĺpky obočia, mihalnice a podporuje rast nových.

Slnečnicový olej - má skvelé využitie nielen v kuchyni. Je vhodný pre všetky typy pleti, rýchlo sa vstrebáva a do kozmetiky sa pridáva najmä pre jeho účinné prekrvujúce vlastnosti. Vďaka nemu látky prenikajú hlbšie do pokožky. Obsahuje veľa vitamínov, najmä Vitamín E, ktorý je známy svojími ochrannými a vyživujúcimi vlastnosťami.

Ryžový olej je bohatým zdrojom aminokyselín, vitamínov, minerálov a proteínov. Je skvelým pomocníkom proti starnutiu pleti, dodáva pokožke hebkosť, vláčnosť a pomáha i s nedokonalosťami pleti ako sú napríklad pigmentové škvrny. Zároveň však upokojuje zápaly a zápalové procesy, ako sú napríklad ekzémy a akné. Vďaka obsahu antioxidantov ako napríklad vitamín A a C bojuje proti voľným radikálom a tým poskytuje účinnú pomoc v boji s hyperpigmentáciou. Nedá mi nespomenúť aj jeho vyhladzujúce a spevňujúce vlastnosti, kedy viditeľne zmenšuje póry a celkovo zjednocuje pleť.

Odličovací olej je príjemný a ničím pleť nedráždi. Veľmi sa mi páči jeho schopnosť dokonale odlíčiť pleť aj oči, ktoré si odličujem trošku špeciálne, aby mi neostával zahmlený pocit v očiach ani mastný. Najskôr nanesiem po jednej kvapke na zavreté oči, nechám pôsobiť, aby olej pekne rozpustil líčenie a maskaru, zatiaľ odličujem pleť a na záver pár jemnými pohybmi rýchlo a jednoducho odstránim očné líčenie. Oči otvorím až po tom, ak si ich opláchnem vodou. Tento postup sa mi osvedčil pri olejových odličovačoch najviac a ani moje extra citlivé oči nemajú problém. 

 

Čistiaci gél Velvet Touch

Čistiaci gél Velvet Touch je mimoriadne príjemný, jemnunko penivý gél, ktorý pokožku absolútne nedráždi. Zabezpečuje jej ochranu, príjemné sa používa a pleť je po ňom dôkladne vyživená, bez pocitu pnutia či suchosti. Mojej suchej citlivke naozaj úžasne sedel a radím ho medzi pomyselný top z produktov, ktoré som mala možnosť testovať. Je vhodný na citlivú suchú pleť, ale tak isto aj na pokožku, ktoré trápia rôzne zápalové procesy, ako akné a ekzémy. Pozor však, ak nie ste OK s vonnými látkami, tento gél ich obsahuje dosť.

IMG_0496

Zloženie: aqua, aloe barbadensis (Aloe) leaf extract, glycerin, coco glucoside. sodium cocoamphoacetate (odvodené z kokosu), xanthan gum, sodium levulinate. sodium anisate, benzyl alcohol, dehydro acetic acid, sorbic acid. benzoic acid, hippophae rhamnoides (Rakytník) kernel extract, quillaja saponiaria (Mydlokor) extract. sodium bicarbonate, serrate (Frankinsence) oil, achillea millefolium (Rebríček) oil, citrus limon (Citrón) peel oil. citrus aurantium amara (Neroli) flower oil, citrus aurantium bergamia (Bergamot) fruit oil, salvia sclarea (Šalvia) leaves and flowers oil. rosmarinus officinalis (Rozmarín) oil, melaleuca alternifolia (Tea Tree) leaves oil, lavandula angustifolia (Lavanduľa) oil. limonene, linalool, geraniol, citral, carvone, hexyl cinnamal, benzaldehyde, trans-z-haxanal, methyl eugenol, benzyl benzoate.

 

Zaostrené na zloženie

Aloe Vera je kaktusovitá rastlina, ktorá rastie v púštnych oblastiach po celom svete. Jeho listy produkujú gél, ktorý je bohatý na vitamíny A, C, E a B12. Má protizápalové vlastnosti, ktoré znižujú bolesť a opuch a tiež môže urýchliť hojenie rán a menšiu tvorbu jaziev. Podporuje produkciu a uvoľnovanie kolagénu. Má tiež antioxidačný účinok,ktorý pomáha “opraviť” poškodenie slnkom, spomaľuje proces starnutia pokožky a tiež má ochladzujúci účinok na vyrážky a spálenie od slnka. Obsahuje až 98% vody, ktorá hydratuje, ukľudňuje a ochladzuje pokožku.

Rakytníkový extrakt je výnimočný prírodný koncentrát mastných kyselín a vitamínov E, F, P, K, A, B a C. Vysoký obsah vitamínu E zabezpečí antioxidačné vlastnosti vďaka čomu naša pokožka starne pomalšie. Je tiež veľmi upokojujúci, regeneračný a poskytuje aj hydratačné účinky.

Mydlokorový extrakt sa používa v prírodnej kozmetike ako peniace činidlo avšak bez vedľajších vysušujúcich vlastností. Je vhodný pre problematickú, zmiešanú a mastnejšiu pleť, keďže má silné antibakteriálne a protizápalové účinky.

Tea Tree olej má antiseptické a antibakteriálne účinky. Už dlhé roky sa uplatňuje v kozmetike najmä pre pleť problematickú s akné. Pomáha redukovať podráždenie a opuchnutie kože a niektoré štúdie dokazujú jeho účinok na mierne až stredne ťažké formy akné. Používa sa čistý nezriedený priamo na lokálnu liečbu akné (jemná a opatrná aplikácia na postihnuté miesta) avšak správnym pomerom použitý v skin care produktoch je vhodný aj na ekzémy a psoriázu.

Šalviový olej pomáa redukovať príznaky starnutia, ako sú napríklad prvé vrásky, povädnutá pokožka, jazvičky a iné. Je často pridávaný do anti-aging kozmetiky, keďže funguje aj ako antioxidant – bojuje proti voľným radikálom, ktoré práve spôsobujú aj starnutie pokožky. Pomáha pri hojení jazvičiek, jaziev po akné aj striách či kiahňach.

V tomto géliku nájdeme aj iné prospešné látky, ktoré pomáhajú zmierňovať akné a zápalové procesy. Medzi ne patrí napríklad rozmarínový a levanduľový olej. Gél používam ako druhý krok v routine a nedám naň dopustiť. Neupcháva póry, ostraňuje všetky zvyšné nečistoty, príjemne vonia a robí svoju robotu dobre. Mojej suchej citlivke naozaj úžasne sedel a radím ho medzi pomyselný top z produktov, ktoré som mala možnosť testovať.

 

Želám Vám krásny deň,

Vaša Katy

 

 120794341_268430531001125_6520213370351480207_n

Tento článok pre Vás napísala Be beauty with Katy

Chemička, Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @b_b_w_k