Zaostrené na zloženie YAGE Č. 6 Pure Happiness a Balzam Golden Turmeric

Pleťový olej Pure Happiness

Prichádza môj osobný favorit v celkovej starostlivosti, ktorú som mala možnosť testovať. Tento pleťový olej Pure Happiness sa označuje aj ako hypoalergénny, čo v tomto prípade znamená, že neobsahuje absolútne žiadne prídavné parfumy ani vonné látky. Je tak vhodný pre akýkoľvek typ pleti, najmä však pre tú najcitlivejšiu, keďže v zložení som nespozorovala nič, čo by ju mohlo dráždiť. Mimoriadne príjemný olejček, ktorý si robí svoju robotu tak ako má, hydratuje, rozjasňuje, regeneruje a dodáva pocit jemnosti a hebkosti. Z môjho osobného pohľadu mu dávam 10 z 10.

Zloženie: simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil, squalane, camellia oleifera (Kamélie) seed oil, oryza sativa bran (Ryža) bran oil. limnanthes alba (Mokradkový olej) seed oil, hydrogenated ethylhexyl olivate (získane z olív), aleurites moluccana (Kukui) seed oil. argania spinose (Argan) kernel oil, caryodendron orinocense (Cacay) seed oil, caprylic/capric triglyceride (získane z Kokosu).rosa canina (Šípky) seed extract, oxycoccus palustris (Brusnice) seed oil, phosphatidylcholine (prírodné Fosfolipidy), cylindrotheca fusiformis (Riasy) extract. tocopherol (Vitamín E), hydrogenated olive oil unsaponifiables (získane z Olív). helianthus annuus (Slnečnice) oil, rosmarinus officinalis (Rozmarín) leaf extract

 

Zaostrené na zloženie

Zloženie je naplnené samými skvelými rastlinnými olejmi, ktoré pokožku obnovujú a ošetrujú. Tiež v ňom nájdeme extrakt z rias, šípok a rozmarínu.

Ryžový olej je bohatým zdrojom aminokyselín, vitamínov, minerálov a proteínov. Je skvelým pomocníkom proti starnutiu pleti, dodáva pokožke hebkosť, vláčnosť a pomáha i s nedokonalosťami pleti ako sú napríklad pigmentové škvrny. Zároveň však upokojuje zápaly a zápalové procesy, ako sú napríklad ekzémy a akné. Vďaka obsahu antioxidantov ako napríklad vitamín A a C bojuje proti voľným radikálom a tým poskytuje účinnú pomoc v boji s hyperpigmentáciou. Nedá mi nespomenúť aj jeho vyhladzujúce a spevňujúce vlastnosti, kedy viditeľne zmenšuje póry a celkovo zjednocuje pleť.

Kukui olej sa získava z havajských kukui orechov. Rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný film, čím sa radí do kategórie vhodných olejov i pre mastnú pleť. Vyznačuje sa vysokým podielom mastných kyselín, aminokyselín a vitamínov A, C a E. Má hydratačný a upokojujúci účinok, napomáha regenerácii starnúcej pleti.

Kaméliový olej je nekomedogénny (neupcháva póry) a nezanecháva mastný film. Pomáha redukovať jemné vrásky, jazvičky po akné, redukuje póry a môže zjemňovať strie. Vysoký obsah antioxidantov - vitamínu A, B, C, E chráni pleť pred poškodzujúcimi vplyvmi prostredia a tiež pred voľnými radikálmi.

Šípkový extrakt je naozaj bohatý na karotenoidy, a je preslávený svojím protistarnúcim účinkom. Je to ideálna surovina pre suchú a citlivú pleť a pleť trpiacu jazvičkami po akné. Má vysoký podiel kyseliny linolovej a tiež vitamínov A, C a E. Pokožku ukľudňuje a znižuje začervenanie. Taktiež zjednocuje tón pleti a pôsobí antioxidačne. 

Arganový olej je zaradený medzi nekomedogénne oleje so stupňom komedogenity 0-1. Je považovaný právom za prírodné zlato, pretože jeho účinky sú všestranné a tiež rozsiahle. Medzi najväčšie benefit tohto oleja patrí výrazný protistarnúci efekt vďaka obsahu antioxidantov ako je napríklad vitamin E a skvalén. Tiež hĺbkovo hydratuje a aj zvlhčuje pleť bez pocitu mastnoty alebo ulepenia. Pomáha znižovať a regulovať tvorbu kožného mazu, podporuje produkciu kolagénu a elastínu v pokožke a má okrem toho aj skvelé hojace účinky. Je vhodný preto pre všetky typy pleti – aj mastnú aj extrémne suchú a trpiacu rôznymi kožnými problémami, ako napríklad psoriáza, ekzémy, spálenie od slnka a iné zápalové kožné nálezy.

Mokradkový olej radíme medzi najstabilnejšie rastlinné oleje. Jeho nasýtené mastné kyseliny sú pospájané nie príliš pevnými väzbami, vďaka čomu sa efektívnejšie vstrebáva do pokožky a je aj pokožkou lepšie prijímaný. Má silné antioxidačné a regeneračné vlastnosti a preto vykazuje efektívnosť pri príznakoch starnutia. Navyše hĺbkovo hydratuje, vyživuje a posilňuje kožnú bariéru a jej odolnosť, preto je vhodný aj pre pleť suchú prípadne dehydrovanú a s poškodenou kožnou bariérou. 

Olej som používala práve v kombinácii s Aqua Splash hydratačnou esenciou. Zabezpečila som tak svojej pleti dostatočnú hydratáciu i výživu v jednom kroku. Na jeseň mi táto kombinácia bola dostatočná, no v zime som svoju rutinu musela doplniť aj o balzám Golden Turmeric, keďže moja pleť je viac suchá a citlivá práve v tomto období.

 unnamed (3)

Golden Turmeric

Tento žltý krásavec poteší najmä majiteľky suchej, dehydrovanej a zrelej pleti, je to taká moja zimná srdcovka.

Čo je to pleťový balzám? Balzám je väčšinou zmes masiel a olejov a slúži na “uzamknutie” hydratácie a pomáha znižovať transepidermálnu stratu vody. Cez pokožku sa prirodzene odparuje voda do okolia a pri suchej/dehydrovanej či inak problematickej pokožke dochádza k narušeniu kožnej bariéry a následne väčšej transepidermálnej strate vody. Balzám na pleti vytvorí ochranný film, ktorý nielen že uzamyká hydratáciu, ktorú sme predtým naniesli, ale aj znižuje stratu vody našej pokožky. Balzám je väčšinou bezvodý, takže jeho konzervácia nemusí byť príliš vysoká a aj preto je nutné v prípade balzámov dbať na správnu aplikáciu a zabrániť kontaktu celého produktu s vodou. 

Balzám Golden Turmeric má nádhernú, prirodzene žltú farbu z kurkumy a je tak isto bez obsahu vody. Obsahuje niekoľko druhov masiel (murumuru, bambucké, kakaové), kaméliový, marulový, baobabový, rakytníkový alebo aj napríklad kurkumový olej. O jeho antioxidačné vlastnosti sa stará silný antioxidant - vitamín E vo forme tocopherolu. Celkové zloženie balzámu má silne okluzívne účinky, takže na pleti vytvorí aj jemný aj pocitový film, ktorý je benefitom pre suchú a zrelú pleť. 

Ja osobne nedám dopustiť práve na balzámy, keď je najhoršie - lebo stačí 2-3x po sebe na noc naniesť na záver rutiny silné okluzívum a moja vysušená, ekzematická pleť so svrbiacimi zapálenými miestami je zase naspäť v normále.

Tento balzám má okrem hydratačnej i ochrannú funkciu, a navyše pleť vďaka obsahu kurkumy zjednotí a rozjasní. Má protizápalové účinky a vďaka obsahu látok i silné vyživujúce vlastnosti. Používa sa na noc, ešte na vlhkú pleť po hydratačnom sére a výrobca sám odporúča sa aj sústrediť na priestor okolo očí, nosa a pier a na čelo, keďže tam aj najčastejšie dochádza k vzniku vrások.

Dodáva sa v menšom balení, keďže stačí naozaj kúštik rozohriať v dlaniach, aby plnil svoju funkciu. Moje must have na zimu, kedy je moja pleť vysušenejšia než obvykle a len príkladnou, premyslenou a dobre nakombinovanou rutinou sa mi darí predchádzať vzniku ekzémov a suchých, svrbiacich miest.

unnamed (2) 

 

Želám Vám krásny deň,

Vaša Katy

 

 120794341_268430531001125_6520213370351480207_n

Tento článok pre Vás napísala Be beauty with Katy

Chemička, Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku a naša spolupracovníčka.

Instagram: @b_b_w_k