MANI 2V1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou a zlatým kľúčom (recenzia od @elimakeupartistblog)

Krásny deň, na tento článok som sa tešila. Pretože, to, čo vám chcem ukázať je tak chutné a praktické, že to musíte vidieť.  MANI 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou a zlatým kľúčom je dokonalý darček pre každú ženu a muža, ktorý si v dnešnej covidovej dobe potrpí na kvalitný krém na ruky.

MANI 2V1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou a zlatým kľúčom

Banálna vec, taký krém na ruky, že? Rada dám do pozornosti niečo, čo má dobré zloženie, praktické balenie a pôvabne to vyzerá. Musím uznať, že balenie v papierovej krabici s popisom údajov, čo tento krémik obsahuje alebo ako sa používa kľúčik či údaje o spoločnosti, sú pôsobivé.

Mani 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou

Ale ak ste kozmetický fanda, tak sa budete vyžívať aj v kréme na ruky. Časy dezinfekcie ešte neskončili. Mať teda Mani 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou je luxusná potreba. Dávam do pozornosti eko eshop organic-oasis.sk, odkiaľ mám českú kozmetiku Yage a kde majú túto holandskú novinku. Ak používate Yage, tak mrknite na júnovú akciu. Každý mesiac ponúkajú za nákup v určitej hodnote, veľmi pekný darček. Teraz je to píling na pery s balzamom nad 110€. Ja mám doma píling na pery, ktorý je chutný a má výborné zloženie. 

ŠETRNÉ ZLOŽENIE S DEZINFEKCIOU

Mne príde zaujímavé pozrieť sa na zloženie. Po prvé, čo je vo vnútri, že sa to môže pýšiť statusom “som dezinfekčný” a po druhé, aké sú ďalšie zložky, ktoré robia krém aj príjemným a hodnotným.

Zloženie krému s dezinfekciou si však nechám na koniec. Porovnala som 2 krémy s dezinfekciou, ktoré mám doma. Ten jeden je z chorvátskej kozmetiky Olival, ktorú mám veľmi rada, a tiež ju rada odporúčam žienkam, ktoré nechcú minúť na kozmetiku majland. Neobsahuje vyslovene dezinfekčnú zložku, skôr esenciálne oleje, ktoré sa môžu pýšiť nejakým druhom dezinfekčného účinku, no nie som si istá, či by takáto zložka zvládla boj s Covidom.

 

mani 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou

 

MANI 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou avšak obsahuje okrem príjemných olejov a zvlhčujúcich zložiek aj pomerne dosť veľa urei (antimikrobiálny charakter prichádza od 25%) a Benzalkonium Chlorid. Je pravdepodobné, že vo vnútri nebude 70% alkoholu. Je už dosť nepríjemné, denne a niekoľkrát aplikovať silnú dezinekciu na ruky. Ale ruky ošetrujeme pomerne často a tiež nechceme používať dezinfekciu doslova každú polhodinu. Tak v tomto prípade by Mani 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou mohol byť veľmi nápomocný a najmä PRÍJEMNÝ a VOŇAVÝ.

 

POCITY A TEXTÚRA MANI 2V1 KRÉM NA RUKY S DEZINFEKCIOU

Musím povedať, že ja si dosť potrpím na vizuálnu stránku. Hodnotím ju jednoznačne pozitívne. Krém v jednoduchom a čistom dizajne v hliníkovom obale je absolútne trendový. Zabalený v krabičke s popisovou kartičkou, pevne zasadenou, aby nevypadla pri manipulácii…to sú také príjemné drobnosti, ktoré si veľmi považujem. Výrobcovia si potrpia na detaily a vidieť, že to nenechali na náhodu.

MANI 2v1 má ľahkú a príjemnú textúru. Dobre sa vstrebáva, a vôňa je príjemná. Tak trochu je čistá i lekárenská. Kladne hodnotím určitú neutrálnosť, ktorá bude vyhovovať väčšej mase ľudí.

Mani 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou

 

VŠIMLI STE SI TEN ZLATÝ KĽÚČ?

Ak ste sa už s kľúčikom na krémy stretli, tak viete, že slúži na dokonalé vytlačenie obsahu z tuby. Aby nič nevyšlo nazmar. Kľúčik nasadíte na koniec tuby a ako krém míňate, tak kľúčikom otáčate. Aj samotný kľúčik vyzerá veľmi elegantne. Jednoducho, celé krabičkové balenie vyzerá ako neuveriteľný a praktický darček do dnešnej doby.

Ja mám krabičku s 50ml balením za 29€ a kúpiť sa dá ešte samotný krém bez kľúčika v 75 ml balení za 39€.

 

ZLOŽENIE MANI 2V1 KRÉMU NA RUKY S DEZINFEKCIOU

UREA – hneď na druhom mieste, čo je vcelku zaujímavé, pretože urea v telových prípravkoch býva max cca 10% a sem tam nájdete i viac, a keďže ide o zložku, ktorá je súčasťou NMF faktora (natural moisturizing factor) v koži, je pre telo veľmi prínosná. Okrem toho má exfoliačný charakter, čiže hydratácia, reparácia, a exfoliácia.

CETEARYL ALKOHOL – emulgátor, zmäkčovadlo, pôsobí ako pomoc k lepšiemu vstrebávaniu ostatných látok, znášaný aj citlivejšou kožou

Ceteareth-25 – emulgátor, ktorý má na starosti stálosť produktu a používa sa malých koncentráciach, v ktorých je povolený

Glyceryl Stearate Se – prírodný emulgátor, zjemňuje, vyhladzuje, hydratuje, pomáha vstrebávaniu

Caprylic/Capric Triglyceride – prírodný pôvod spojením glycerínu a kokosového oleja, má antimykotické, antibakteriálne a antimikrobiálne účinky

Glycerín – naberá na seba vodu a výborne týmto spôsobom hydratuje, na koži vytvára jemný film akoby ochrannú bariéru

 

 

C12-13 Alkyl Ethylhexanoate – zmäkčovadlo, v kozmetike sa využíva už čoraz častejšie slovo “emolient”.

Hypericum Perforatum Oil – olej z ľubovníka bodkovaného, protizápalové a antibakteriálne vlastnosti

Persea Gratissima Oil – avokádový olej, má množstvo úžasných vlastností, stačí googliť

Phenoxyetanol – povolený konzervant v malinkej % koncentrácii

Dimethicone – silikón, ktorý pocitovo vyhladzuje a opticky zjemňuje

Tocopheryl Acetate – vitamín E, ktorý je okrem toho, že je antioxidantom, tak predlžuje trvácnosť výrobku

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – mandľový olej

Bisabolol – ukľudňuje

Parfum

Allantoin – alantoín, ukľudňuje, hojí, je protizápalová

Benzalkonium Chloride – antiseptické a dezinfekčné činidlo, proti rozmnožovaniu baktérií, kvasiniek, a húb, používa sa v dezinfekčných prostriedkoch

Ethylhexylglycerin – posilňuje konzervačné zložky

Disodium EDTA – antimikrobiálne účinky

Možno je toto zloženie pre vás nezaujímavé. Na druhej strane nahliadnete do vysvetlenia takéhoto zloženia a niečo nové sa dozviete. Zloženie v kozmetike dokáže veľa napovedať, nikto však nevidí do formulácie týchto prípravkoch. Pretože INCI list, čiže zloženie, vám napovie len niečo málo z výroby. Taktiež som si vedomá, že si aj vy samé viete preložiť zloženie. Urobila som to však za vás, pretože som potrebovala pohľadať tú zložku, ktorá má v kréme naozaj dezinfekčný účinok. 

Čo hovoríte na MANI 2v1 ošetrujúci krém na ruky s dezinfekciou? Zaujalo? 

Prajem vám krásny deň plný slnka a zdravia

viac-info-blog

 

eli make up artist profilovka

Tento článok napísala Eli Make Up Artist

Make Up Artist a Beauty Blogerka, ktorá testuje a hodnotí kozmetiku.

www.elimakeupartistblog.com