7 tipov, ako chrániť svoju pokožku aj v chladnom období

Vonku sa nám už pomaly začína otepľovať, ale stále tu máme obdobie, ktoré je pre pokožku pomerne náročné. Zmeny teploty, chlad, teplo, suchý vzduch z kúrenia a mnoho ďalších faktorov, vplýva na kvalitu našej kože.

Zatiaľ čo mnoho ľudí si myslí, že letné slnenie je pre pokožku najťažšie, zima môže byť pre naše kožné bunky rovnako náročná. Koža je oveľa náchylnejšia, suchšia, má sklony k svrbeniu a odlupovaniu, je vysoko dehydrovaná. Často môžeme pociťovať pnutie, v extrémnych prípadoch môže koža prasknúť a krvácať. Tí z nás, ktorí trpia ekzémom práve v tomto období pozorujú zhoršený stav.
Jedným z hlavných cieľov starostlivosti o pleť počas zimných mesiacov, by mala byť poriadna hydratácia a výživa.

Ako sa teda o svoju pokožku starať? Čo všetko v tomto období vplýva na kvalitu našej kože? 


1. TEPLOTA

To, že teplota vzduchu ovplyvňuje kvalitu kože vieme. Ale vieme, že dôležitá je aj teplota vody? Práve horúca voda, ku ktorej máme v zimnom období sklony, odstraňuje z pokožky prirodzený maz, čím sa extrémne presušuje. Odporúčame teda voliť vodu nižšej teploty a čo možno najviac skrátiť čas sprchy, alebo kúpeľa.

Následne je extrémne dôležité pokožku hydratovať. Na tento krok netreba zabúdať celoročne, ale v chladnom období, je to ešte o niečo dôležitejšie. Skvelým pomocníkom sú výživné telové mlieka od značky Salt&Stone s výťažkom z morských rias a niaciamidom. Dodajú okamžitú hydratáciu, oživujú unavenú pokožku, dodávajú jej pružnosť a vláčnosť, Sú navyše dostupné v krásnych vôňach, ktoré potešia aj zmysly.


2. OCHRANA PRED CHLADOM

Voľte oblečenie, ktoré chráni pred chladom, ale zároveň umožňuje reguláciu teploty. Nezabúdame na používanie šálov, čiapok, či rukavíc.

3. HYDRATÁCIA PLETI

Hydratovať, hydratovať, hydratovať, by malo byť heslom každého z nás!
Naša pleť je v tomto období trochu náročnejšia, preto sa nebojte a doprajte jej viac výživy a hydratácie.  Výborným produktom, ktorý pleť hydratuje, ale nijako nezaťaží, je hydratačná esencia AQUA SPLASH č.4 od značky YAGE, s obsahom patentovanej kyseliny hyalurónovej a s niacinamidom. Vďaka obsahu účinných látok, táto esencia hĺbkovo hydratuje, posilňuje elasticitu kožnej bariéry, zjemňuje vrásky a vyhladzuje pleť.

Blog_Ako_Chranit_Svoju_Plet_Yage


Ak chodievate lyžovať, alebo na hory, určite odporúčame vziať so sebou revitalizačný, antioxidačný balzam GOLDEN TURMERIC č.6 od YAGE. Vďaka obsahu baobabu, kurkumy, šípok a murumuru, pokožku naozaj hĺbkovo hydratuje, vyživuje a regeneruje.

Pre tie z nás, ktoré majú citlivú pokožku, alebo v tomto období trpia ekzémom, je tu od značky YAGE nočný ošetrujúci balzam MYSTIC TANSY BLUE č.6, ktorý poskytuje skutočne špeciálnu starostlivosť o citlivú, začervenanú, aknóznu, či inak poškodenú pleť. Obsahuje tansy blue, baobab a marulu, ktoré majú protizápalové vlastnosti, pleť vyživujú a upokojujú.


4. OCHRANA PRED UV ŽIARENÍM

Slnečné žiarenie je prítomné aj v chladných mesiacoch, bez ohľadu na to, či slnko svieti, alebo nie. Nezabúdajme preto na používanie krémov s UV ochranou celoročne. Výška UV faktora, by sa mala pohybovať od 30 a vyššie. V súčasnosti už máme k dispozícii rôzne konzistencie, aj formy ochranných krémov, preto nebolo nikdy jednoduchšie vybrať si to správne pre seba.


5. PRAVIDELNÁ EXFOLIÁCIA

Skvelým spôsobom, ako odstrániť odumreté kožné bunky a podporiť obnovu pokožky, je exfoliácia. Pri pravidelnej exfoliácii, je navyše pokožka prekrvená, premasírovaná a je tak schopná prijať oveľa väčšie množstvo výživy a hydratácie, z ďalších použitých produktov.


6. PREVENCIA PROTI POPRASKANEJ POKOŽKE

Ako už niekoľko krát spomíname, je dôležité dbať na to, aby sa pokožka nevysušila až do štádia, kedy začína praskať. Miesta, ktoré sú náchylné na popraskanie, sú jednoznačne pery a ruky. Jemná pokožka pier, je extrémne citlivá na chlad, či suchý vietor. Preto nezabúdame na výživné balzamy na pery, ideálne aj s UV faktorom, ktorý oceníte hlavne na horách. Skvelou voľbou je aj nočná výživa pier s maskou na pery od RMS BEAUTY. Táto maska je z čisto prírodných ingrediencií, je extrémne výživná, pery hydratuje a podporuje ich regeneráciu.

Starostlivosť o ruky, je tiež veľmi dôležitá. V ponuke je mnoho produktov, ktoré majú rôzne textúry od jemnejších, až po extra výživné. Naším favoritom sú krémy na ruky od SALT&STONE, s výťažkom z morských rias, skvalánom a niacinamidom. Ide o hĺbkovo hydratačný krém, ktorý okamžite vyživuje a zmäkčuje suchú pokožku. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva žiadny mastný film. Je navyše dostupný v absolútne dokonalých vôňach.

Blog_Ako_Chranit_Svoju_Plet_Salt_And_Stone


7. VÝŽIVA A HYDRATÁCIA ZVNÚTRA

Tak ako sa o stav svojej pokožky zaujímame zvonka, mali by sme venovať pozornosť aj tomu, čo sa deje v našom vnútri. Často sa totiž stáva, že práve zlá životospráva, alebo nedostatočná výživa sa odráža na kvalite pokožky.

Veľmi dôležitý je napríklad pitný režim. Dehydratácia organizmu sa totiž netýka len letných mesiacov. Nedostatočný pitný režim totiž spôsobuje stratu vlhkosti v pokožke, pokožka je mdlá, dehydratovaná a pôsobí ako bez života.  Preto je extrémne dôležité dbať na pravidelné pitie čistej vody, alebo bylinkových čajov.

Rovnako dôležité, je užívanie správnych výživových doplnkov, ktoré pokožke pomáhajú, byť v tej najlepšej možnej kondícii.  Práve preto sme ako ORGANIC OASIS LAB vyvinuli HAPPY SKIN THERAPY, unikátnu prírodnú zmes 16 aktívnych zložiek a 3 patentovaných látok pre zdravú a krásnu pleť. Tento doplnok výživy s obsahom ceramidov, polyfenolov a patentovanou kyselinou hyalurónovou, zlepšuje elasticitu pokožky, redukuje oxidačný stres, minimalizuje póry, zlepšuje hydratáciu a pomáha pri problémoch s alergiami, či ekzémom.

Blog_Ako_Chranit_Svoju_Plet_Happy_Skin

 

Zdroje

https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/winter-skin-survival-kit

https://arizonaderm.com/winter-skin-care-tips-from-a-dermatologist/

https://www.valleyderm.net/our-dermatologists-tips-for-preparing-your-skin-for-winter/

https://www.warrentondermatology.com/blog/winter-skincare-tips-from-the-experts-at-warrenton-dermatology