Milí klienti, vzhľadom na vysoké teploty môže dôjsť k znehodnoteniu resp. poškodeniu tovaru a preto Vám doporučujeme si objednávať tovar domov, prípadne do výdajných miest, nie do Z Boxov a Balikomatov. Za prípadné škody v takýchto prípadoch nepreberáme zodpovednosť. Ďakujeme za pochopenie.  

Prečo nám vypadávajú vlasy?

Každého z  nás občas trápi otázka, prečo nám vypadávajú vlasy. Vypadávanie vlasov je prirodzený biologický proces, a deje sa každému. Čo ale v prípade, ak ide o nadmerné vypadávanie vlasov?
Ako hovorí špecialista na vypadávanie vlasov, DR. Jeff Donovan: ,,Žiadny človek nechce mať vážne dôvody prečo mu vypadávajú vlasy, ale každý človek, ktorého to trápi, chce, aby sa jeho prípad bral vážne.“

Prirodzené vypadávanie vlasov
Priemerný človek má na hlave približne 100 0000 až 150 000 vlasov, ktoré vyrastajú z vlasových folikul. V priebehu života dochádza k prirodzenému cyklu rastu vlasov, preto nie sú všetky vlasy v rovnakom štádiu rastu naraz.

Poznáme tri fyziologické fázy rastu vlasov
anagénna (fáza, kedy je vlas v aktívnom raste - asi 90 % vlasov), 
katagénna (fáza, kedy dochádza k postupnej degenerácii vlasu - menej ako 10 % vlasov)
telogénna (ide o poslednú tzv. pokojovú fázu, kedy vlas ,,dožíva“ - 5 % až 10 % vlasov)

Celkový počet vlasov môže byť samozrejme ovplyvnený fyziologickými faktormi ako genetika, vek, zdravie vlasových folikulov, ale aj vonkajšími faktormi ako správna starostlivosť, strava a iné...

Práve počas spomínanej telogénnej fázy, vlasy postupne vypadávajú a ostáva priestor na rast nových. Tu sa ale dostávame k situáciám, kedy vlasy vypadávajú nadmerne a nerastú nové.

Dočasné vypadávanie vlasov
Telogénne eflúvium, alebo inak povedané, dočasné vypadávanie vlasov. Ide o náhle a masívne vypadávanie vlasov, a je výsledkom predčasného nástupu telogénnej fázy.

Má niekoľko spúšťacích impulzov

* stres – emočný stres, ochorenie, operácia, ťažký pôrod, nárazové diéty a podobne
* obdobie po pôrode – dochádza k hormonálnej nerovnováhe, znižuje sa hladina estrogénu, čo masívne spúšťa telogénnu fázu
* sezónne zmeny – s nástupom jari a následne s nástupom jesene môžeme pozorovať zvýšenie vypadávania vlasov
* nedostatočná výživa – anémia spôsobená nedostatkom železa, nedostatok zinku, či podvýživa
* poruchy štítnej žľazy
* vypadávanie vlasov v dôsledku užívania liekov – chemoterapia, antidepresíva a iné

Priciny_Vypadavania_Vlasov


Trvalá strata vlasov – ALOPÉCIA
V súčasnosti existuje niekoľko rôznych foriem alopécie, tak si poďme pár z nich v skratke vysvetliť.
androgénna alopécia
Vyznačuje sa postupnou stratou vlasov. U mužov zvyčajne dochádza k rednutiu vlasov na čele, po stranách a na temene hlavy. U žien začína rednutie vlasov v stredovej časti čela. Ženy si alopéciu začínajú všímať hlavne v období menopauzy.
alopecia areata
Ide o autoimunitné ochorenie, pri ktorom imunitný systém útočí na vlastné vlasové folikuly, čo vedie k náhlemu vypadávaniu vlasov v konkrétnych oblastiach. Môže postihovať vlasy a chĺpky na celom tele vrátane obočia a rias. Objaviť sa môže aj úplná plešatosť (alopecia totalis).
jazviaca alopécia
Ide o veľmi vzácny jav, kedy sa ničí vlasový folikul a nahrádza ho zjazvené tkanivo. Vlas už teda viac nenarastie.

Trichologické vyšetrenie – potrebujem ho?
Ak máte pocit, že ide o viac, ako len štandardné vypadávanie vlasov, určite zvážte trichologické vyšetrenie. Ide o jednu z najmodernejších neinvazívnych metód, ktorá dokáže diagnostikovať stav vlasov a vlasovej pokožky. Pomocou mikroskopickej kamery s 1000 násobným zväčšením dokáže odborník zistiť druh vypadávania vlasov a v prípade potreby nastaviť liečbu.  

Ako podporiť svoje vlasy
Ak máte pocit, že vaše vlasy nie sú v dobrej kondícii, skúste sa najprv pozrieť na to, ako sa o ne doma staráte. Správna starostlivosť je základ a už len výber správnych produktov, môže vlasom výrazne pomôcť.

tipy, ako obmedziť vypadávanie vlasov
* Ak ste milovníčkou vysokých vyčesaných copov, zbystrite pozornosť. Tento typ účesu, totiž vlasovú pokožku namáha a ak trpíte vypadávaním vlasov, nie je vhodný na každodenné nosenie.
* Vlasy by sa nemali umývať v extrémne studenej, ani v extrémne teplej vode.
* Skoncujte s domácim, neodborným farbením vlasov a radšej sa zverte do rúk odborníka
* Obmedzte používanie kulmy alebo žehličky na vlasy a vždy použite stylingový prípravok na ochranu pre teplom
* Dbajte na správne fénovanie vlasov. Fénovanie je pomerne diskutabilná téma, kde sa rozchádzajú aj názory odborníkov. Obzvlášť pri problémoch s vypadávaním vlasov je dôležité vlasy po umytí vysušiť ozaj šetrne.
* Prestaňte sa hrať so svojimi vlasmi. Ak máte zvyk krútiť si vlasy okolo prsta a podobne, nerobte to. Vlasom to nerobí dobre.
* Zdravá a vyvážená strava je samozrejme úplný základ. Práve z potravy získavame živiny a vitamíny, ktoré potrebujú aj naše vlasy.

Doplnky výživy pri vypadávaní vlasov. Áno, alebo nie?
Na našom trhu je v súčasnosti obrovské množstvo vitamínov a doplnkov výživy, ktoré sľubujú rýchlejší rast a zastavenie vypadávania vlasov.

My, ako značka Organic Oasis Lab sa k tomuto problému snažíme pristupovať komplexnejšie, preto sme spolu s odborníkmi vyvinuli našu novinku, LOVELY HAIR THERAPY.
V LOVELY HAIR THERAPY sa spája až 22 aktívnych zložiek vrátane 4 patentovaných látok pre zdravé a krásne vlasy.
Medzi kľúčové zložky patrí patentovaný organický prášok z klíčkov hrachu AnaGain™ Nu. Práve tento extrakt stimuluje vlasové folikuly, čím sa obnovuje rovnováha cyklu rastu vlasov. Obsahuje aj vysoký podiel L-arginínu, čo je aminokyselina, ktorá zvyšuje mikrocirkuláciu a podporuje tak prirodzený rast vlasov.

Ďalšie super zložky sú superpotravina moringa, aminokyseliny, mikroenkapsulované železo, vitamín D3, vitamín K2, alebo aj patentovaná kyselina hyalurónová.
Táto špeciálne navrhnutá receptúra obmedzuje vypadávanie vlasov, podporuje rast nových vlasov a zlepšuje ich hustotu.

 

Lovely_Hair_Therapy

Vďaka obsahu ďalších zložiek a vitamínov, LOVELY HAIR THERAPY podporuje zdravie vlasovej pokožky, podporuje tvorbu kolagénu, pomáha chrániť vlasové folikuly pred poškodením a mnoho iného. Ide teda o produkt, ktorý rieši komplexnú podporu vlasov a vlasovej pokožky.

Každý a každá z nás si predsa zaslúži, aby tá jeho ,,koruna krásy“ vyzerala krásne a hlavne zdravo. 

Zdroje:
https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss/insider/begin

https://www.cots-tri.co.uk/hair-loss-in-women/?cn-reloaded=1

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684510/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7878086/